Buikspieren-oefenen.nl

10 voedingsmiddelen met meer eiwitten dan een ei

Eieren zijn het affiche voor eiwitten - het is goedkoop, veelzijdig, vegetarisch en verpakt in zes gram eiwit (per groot ei, dat is het). Niet te min, toch?
Maar eerlijk gezegd, hoeveel hardgekookte eieren kunt u nog eten voordat u bij het middag tussendoortje bent? Tijd om uw horizon te verbreden met deze proteïnerijke voedingsmiddelen met nog meer eiwitten per portie dan met een ei:
1. Gedroogde Spirulina
Eiwit: 8 grams per 2 eetlepels
Vissen zijn niet het enige eiwitrijk voedsel dat je in de oceaan kunt vinden - spirulina (algen of zeewierpoeder) zit verrassend vol met eiwitten. Tip: Probeer spirulina over een salade te strooien of gebruik het om geroosterde groenten te kruiden. (Spirulina-poeder kan je saaie smoothie ook blauw maken.)
2. Griekse yoghurt
Eiwit: 17 gram per verpakking met één portie
Griekse yoghurt is rijk aan eiwitten. Het bevat zelfs meer eiwitten dan gewone yoghurt. Eet Griekse yoghurt voor spierherstel, die kleine plastic bekertjes bevatten heel veel eiwitten en met slechts 100 calorieën.
3. Gruyere
Eiwit: 8 gram per portie van 1 stukje 

Deze heerlijk rijke verscheidenheid aan Zwitserse kaas is misschien wel de meest verslavende manier om uw dagelijkse eiwitinname te krijgen. Maar let goed op je porties: portie van één ons is al redelijk wat calorieën, het bevat er 117 , kan het makkelijk zijn om verschillende porties te consumeren als je niet voorzichtig bent.
4. Gedroogde pompoenpitten
Eiwit: 10 gram per portie van 1/4 kopje 
 

Pompoenzaden zijn het best bekend om hun magnesium, maar ze hebben ook een rijke bron van eiwitten. Leg ze op salades of eet ze gewoon als snack.
 5. Kikkererwten
Eiwit: 12 gram per portie van 1 kopje

Kikkererwten hebben ijzer, fosfaat, calcium, magnesium, mangaan, zink en vitamine K, die allemaal bijdragen aan het opbouwen en behouden van de botstructuur en kracht. En ze bevatten ook veel eiwitten. Zeker een win-win situatie!
6. Tofu
 Eiwit: 9 gram per portie van 100 gram

Of het nu roerei is of gesauteerd, tofu is ideaal en flexibel! Eiwit voor zowel overdag als 's nachts. Het bevat alle acht essentiële aminozuren. Bovendien krijg je een flinke dosis magnesium, koper, zink en vitamine B1.
fonQ.nl
7. Amandelen
Eiwit: 7,5 gram per portie van 1/4 kop
 
Ze zijn een eiwitrijk voedsel, maar amandelen vormen ook een goede snack omdat ze rijk zijn aan vitamine E, koper en magnesium.
8. Edamame bonen
Eiwit: 9 gram per portie van 1/4 kopje
 
Edamameboontjes hebben een hoge voedingswaarde. Ze zijn rijk aan eiwit, ijzer, omega-3-vetzuren en calcium en daarom een ideale groente voor vegetariërs en veganisten. Daarnaast zitten er veel vezels en vitamine A en C in.
10. Garnalen
Eiwit: 18,5 gram aan eiwitten per 100 gram
 
Heb je even genoeg van het eten van kip, ga dan is voor garnalen. Ze hebben weinig calorieën met een verrassend hoge hoeveelheid eiwitten. Garnalen zitten vol met eiwit maar ook vitamine D, vitamine B3 en zink. 
Lees ook:
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
fonQ.nl